Siguranta reprezinta unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa beneficieze fiecare dintre noi, indiferent de mediul in care activam ca si angajati.

Incidentele la locul de munca inca sunt destul de ridicate in tara noastra conform ultimelor statistici. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca echipamentul de protectie fie nu este purtat de catre angajati. Fie nu corespunde cu normele calitative impuse.

Purtarea echipamentului de protectie in mediile din industria grea este obligatorie si acest lucru ar trebui sa fie impus de catre orice companie de acest gen. Mai ales daca vorbim despre companiile industriale unde se lucreaza cu substante chimice, substante care in general sunt periculoase pentru sanatatea omului.

Echipamentul trebuie sa ofere protectie intregului corp, insa de cele mai multe ori, companiile industriale opteaza numai pentru anumite parti de echipament. Decizi este luata in functie de  de factorii de risc prezenti in mediul de munca respectiv.

Echipamentul de protectie poate fi achizitionat si prin intermediul unor magazine online precum https://nesadiprotect.ro. Astfel, administratorii nu vor mai fi pusi in situatia de a cauta distribuitori prin modalitatea clasica. Iata, asadar care este importanta echipamentului de protectie in cadrul mediilor din industria grea dar si cea usoara.

Echipamentul de protectie poate reduce numarul incidentelor.

Faptul ca echipamentul de protectie poate reduce drastic numarul incidentelor de munca nu ar trebui sa mai reprezinte un secret pentru niciun administrator de companie. Echipamentul de protectie a fost creat tocmai pentru a evita incidentele din mediile industriale care sunt din pacate destul de comune. Cu toate ca purtarea echipamentului de protectie este obligatoriu in majoritatea mediilor industriale. Nu de putine ori angajati nu se conformeaza si il considera drept optional, astfel ca incidentele nu intarzie sa apara in astfel de situatii.

Un echipament de protectie corespunzator ales, in functie de cei mai prezenti factori de risc nu doar ca ofera protectie. Acesta fera posibilitatea de a munci in siguranta, chiar daca acesta nu poate garanta in procent de 100% faptul ca nu vor avea loc incidente.

Echipamentul de protectie protejeaza eficient impotriva celor mai importanti factori de risc.

Purtarea echipamentului de protectie in cadrul mediilor industriale este necesara dintr-un motiv foarte simplu si anume ca acesta reprezinta unica masura prin care avem posibilitatea de a oferi angajatilor un mediu de lucru sigur, fara incidente.

In conditiile date, un echipament de protectie ar trebui sa contina cat mai multe elemente, mai ales in situatia in care vorbim de medii in care se lucreaza cu substante chimice foarte periculoase pentru om.

Prevenirea unor incidente insa nu se face strict prin intermediul echipamentului de protectie pus la dispozitie de catre companie, astfel ca periodic trebuie respectate simultan si toate normele care sunt prevazute de catre protectia muncii. Numai prin respectarea acestor doua considerente putem vorbim despre medii de lucru  complet sigure pentru toti angajatii.